De Westfriesche Kunstrij Club WKC-Hoorn geeft sinds april 2008 succesvol kunstschaatslessen op ijsbaan de Westfries, zie bovenstaande oorkonde van de gemeente Hoorn. WKC-Hoorn is een erkende KNSB Kunstschaats Club.

Lessen op meerdere dagen per week, dinsdag woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

WKC geeft lessen van hoge kwaliteit onder leiding van professionele trainers van Topniveau, meervoudig Nederlands Kampioenen Kunstschaatsen. WKC trainers namen en nemen deel aan de Nederlandse Kampioenschappen en zijn uitgezonden naar internationale ISU kunstschaatswedstrijden. Internationale trainingsstages zijn gevolgd bij toptrainers van Olympisch en Wereld Kampioenen. WKC trainers zijn up to date en maken deel uit van het technisch jurypanel bij (inter)nationale ISU kunstschaatswedstrijden. Talrijke Kunstschaats shows zijn opgeluisterd met hun optredens bij Audi on Ice van Wentink Events oa.

WKC is er voor iedereen!!! Voor elke leeftijd en ieder niveau! Mogelijkheden voor alle disciplines van het kunstschaatsen. Solorijden of met z'n tweeën, ijsdansen synchroonschaatsen of in een groep showrijden, ook op wedstrijden. Bij de Westfriesche Kunstrij Club kan het, of je nu één of meer keren per week traint. Alle leden van WKC mogen deelnemen aan wedstrijden, regionaal en nationaal, recreatief of competatief!

De missie van WKC is dan ook het inspireren van iedere kunstschaatser zodat ze hun eigen persoonlijke doelen behalen, zowel recreatief als prestatief. Bij WKC staat het plezier hebben in het kunstschaatsen voorop!!

WKC leden hebben vele mogelijkheden; trainen op hoog niveau of recreatief. Deelnemen aan de WKC Lentestage in de meivakantie. Voor IJsdansen en Synchroonschaatsen is WKC de enige club in de regio bij trainers met ervaring op Wereldkampioenschappen. Twee keer per seizoen bij WKC optreden in een spetterende Holiday Winter of Zomershow met alle WKC leden. Gastoptredens van oa. Christian Gijtenbeek meervoudig Nederlands Kampioen, de meervoudige Nederlands Kampioene Senioren en Junioren, Joyce den Hollander. Of Madeleine van Beuzekom van Holiday on Ice. Karen Venhuizen, negenvoudig Nederlands Kampioene, was ook bij WKC voor een gastoptreden.

WKC heeft een professioneel opgeleid trainersteam, gezellige leden en enthousiaste ouders! Samen met onze leden in West Friesland gaat de Westfriesche Kunstrij Club groeien tot één van de beste kunstschaats clubs in Nederland.

Heb je interesse en wil je meer informatie? Bel met 06-28637027 of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..