Vanaf 1 juli heeft de Westfriesche Kunstrij Club weer zomer ijs op ijsbaan De Westfries in Hoorn!

We zijn heel blij om te kunnen zeggen dat de inspanningen van de ijsbaan en de betrokken verenigingen resultaat hebben gehad. Vanaf 1 juli kan er weer geschaatst worden. Het rooster wordt nog definitief gemaakt. De leden van WKC krijgen zo snel mogelijk bericht met alle details. Hier zal ook in staan welke maatregelen er op de ijsbaan van toepassing zijn om er voor te zorgen dat iedereen veilig en gezond kan schaatsen.

De leden van WKC waren afgelopen 15 maart de laatste schaatsers op het ijs van de Westfries toen de maatregelen van het sluiten van onder andere de horeca en sportgelegenheden is afgekondigd. Onder andere onze internationale Unicorn Dance Trophy en onze jaarlijkse zomershow konden niet doorgaan. Vanaf 1 juli kan iedereen weer komen schaatsen. In de tussentijd hebben we online off-ice lessen gegeven.

Behave voor onze leden hebben we ook plaats voor gasten van andere ijsbanen. Wil je komen patchen? Neem dan contact met ons op!

Selectiewedstrijd showrijden op 20 febr. 2011 van 16.15u 19.15u.

unicornshowtrophy2011

Voor foto's van de Unicorn Show Trophy 2011 kijk hier.

De resultaten zijn te vinden in het protocol.

Zaterdag 22 mei organiseerde de Westfriesche Kunstrij Club met succes voor de 2e keer de WKC Club Bokaal. Het was een zeer geslaagde wedstrijd, er was ook veel publiek aanwezig. De deskundige jurlyleden bij de WKC Club Bokaal waren, scheidsrechter Jeroen Prins, Anny Hou, Diana Arp en Madeleine van Beuzekom. Alle leden van WKC hebben zich kunnen inschrijven voor deze wedstrijd. Er kon deelgenomen worden in de categorie küren en in de categorie improvisatie. Het South Sea Showteam van WKC deed ook mee. Ieder lid van WKC kon het beste beentje voor zetten. Het  was wederom een gezellige wedstrijd geworden op ijsbaan de Westfries, de lentezon was ook aanwezig. De foto's van deze wedstrijd zijn te zien bij de link foto's.

 

Wil jij je aanmelden bij de Westfriesche Kunstrij Club of heb je een vraag?

We zijn bereikbaar via Facebook: @WestfriescheKunstrijClub

Of stuur ons een e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kunstschaatsen is een hele mooie sport. Waarbij je de combinatie hebt van het sportieve en het atletische en acrobatische. Met dansen en het ballet. Het springen en hele mooie zweefstanden oa combineren met het dansen op muziek. Het is een hele interessante sport en ook heel leuk om te doen. Steeds een stukje meer leren om dat dan weer te kunnen. Met de shows van Dancing on Ice en Sterren Dansen op het IJs en kinderen dansen op het ijs hebben we allemaal het kunstrijden wekelijks kunnen volgen op tv.

Het kunstrijden kent vier officiële wedstrijd disciplines tot op Olympisch niveau. Het kunstrijden is een Olympische sport.

Het solorijden voor jongens en meisjes / dames en heren. Een jongen of meisje die op zelfgekozen muziek een mooi programma een kür rijdt. Met sprongen en pirouettes bv.

Het paarrijden waarbij de dame en de heer allebei pirouettes en zweefstanden en passenserie's en sprongen doen. En de heer de dame wegwerpt voor een sprong of optilt voor een lift hoog boven het hoofd van de heer. Het ijsdansen. Dame/meisje en heer/jongen dansen samen op muziek. Ook bij het ijsdansen wordt de dame gelift. Alleen mag de heer de dame niet hoog boven het hoofd liften. De dame mag ook de heer liften. Bij het ijsdansen gebeurd dat wel soms. (bij het paarrijden lift de dame de heer nog niet)

Ook een hele mooie tak van het kunstrijden is het synchroon rijden. 12 tot 16 rijdsters/rijders op de ijsbaan die samen figuren maken of intersectie's synchroon doen. Mooi op een lijn rijden of in een cirkel. Op muziek een mooie kür rijden met zijn allen. In het synchroon rijden wordt ook gelift. Niet hoog boven het hoofd. Maar meestal door twee rijders/rijdsters die een schaatster liften. Ook worden er sprongen en pirouettes in de küren gedaan.

Als je wedstrijden gaat rijden doe je dat in hele mooie kostuums. Mooie kostuums en pakjes zijn een onderdeel van je presentatie. Ook heb je een goede conditie nodig. En als je die nog niet hebt, dan kan je die gaan opbouwen met je kunstschaatstrainingen. Ook een stuk behendigheid heb je nodig bij het kunstschaatsen. Dat leer je allemaal.

Het kunstschaatsen is een fantastische sport. Waarin je kunt kiezen voor het gewoon gezellig schaatsen een of meer keren per week. Maar je kan ook voor wedstrijden gaan trainen. Dan is het wel het beste als je meer keren per week gaat trainen. Je kan dan kiezen of je voor de gezellige recreatieve wedstrijden wil gaan trainen of voor de wedstrijden van het B circuit de KNSB-Cup.  Het hoogste A circuit zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen. Daar moet je officiële KNSB testen/diploma's voor halen.

Nieuw in Nederland is het solo ijsdansen, waarbij een dame of heer alleen rijdt/danst op zelfgekozen muziek. Het solo ijsdansen is ook heel mooi en fijn om te doen. In Nederland zijn er nog geen wedstrijden voor, bij het solo ijsdansen kan je in Nederland wel diploma's en testen halen.

Dan het showrijden. Ook nieuw in Nederland. Met een groep op het ijs een shownummer rijden.

De Westfriesche Kunstrij Club, WKC, wil voor al deze disciplines een goede club zijn. We trainen op kunstijsbaan de Westfries van Optisport in Hoorn. Een hele fijne baan die voor het kunstschaatsen negen maanden acnter elkaar open is. Een luxe die maar weinig kunstschaatsers kennen. Negen maanden achter elkaar kunnen trainen. Dat is fantastisch! Op een mooie zomerse dag heerlijk koel kunstschaatsen in Hoorn. We geven trainingen tot eind juni en gaan weer begin oktober van start.

De Westfriesche Kunstrij Club heeft professionele trainers die ervaring hebben op nationale en internationale wedstrijden en Wereld Kampioenschappen. Ze hebben internationale stages gevolgd bij gerenomeerde coaches. Je bent bij de Westfriesche Kunstrij Club aan het goede adres. Voor iedereen met zijn en haar interesses voor het kunstschaatsen. Voor de gezellige rijder die al dan niet af en toe een wedstrijdje of een show wil rijden. Of voor de gedreven kunstschaatser die de Olympische Spelen als doel heeft. Wij willen met de Westfriesche Kunstrij Club West-Friesland een mooie en goede kunstschaatsclub rijker laten worden. Geïnteresseerden kunnen altijd bij ons terecht via de mail op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of op tel. nr. 0628637027.

Kunstschaatsen is COOL zeker als je het bij de Westfriesche Kunstrij Club doet !!!