Zondag 22 januari 2012 was er voor de derde keer de Unicorn Show Trophy wedstrijd bij de Westfriesche Kunstrij Club. Dit is een qualificatie wedstrijd voor regio West 1 voor het Nederlands Kampioenschap Showrijden. Deze regio betreft het gewest Noord-Holland Utrecht. Maar ook rijders van andere gewesten en regio's mogen deelnemen. De rijders die binnen regio West 1 zich bij de hoogste 3 van deze regio hebben gekwalificeerd mogen door naar het Nederlands Kampioenschap Showrijden. Het showrijden is een relatief nieuwe disicipline binnen het kunstrijden en de uitvoering van de kur, het showelement is dan ook zeer belangrijk bij deze wedstrijden. En dat was te zien aan hoe alle deelnemers er uit zagen en reden. Het was een geweldig leuke wedstrijd geworden.

Wij, bij de Westfriesche Kunstrij Club, zijn daarbij ook trots op onze eigen rijders. Want al onze deelnemers hebben zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Showrijden. Bij de mini's zijn dat: Amelie van der Klashorst, 1ste en Minke Arp 2de. Maar ook ons quartet bestaande uit, Anne, Marleen, Minke en Myrrelot zijn 2de geworden bij de categorie Quartet Klasse 1.

Ben je ook nieuwsgierig naar wie er nog meer heeft gereden? Of was je aanwezig en wil je zien wat de punten zijn en wie waar geƫindigd is, klik dan snel voor meer informatie op de deze link: protocol

Wij wensen alle gekwalificieerden veel plezier en succes bij het Nederlands Kampioenschap Showrijden 2012 toe straks en wij kijken er naar uit om in 2013 de 4de editie van de Unicorn Show Trophy met veel plezier te organiseren.